Använd våra paneler som takpanel i ditt hem

Funderar du på vad som kan ta dina rum till nästa nivå? Du kanske då i första hand tänker på att måla eller tapetsera om eller lägga ett nytt golv. Kanske tänker du också på att du borde sätta upp nya dekorationer eller köpa lite möbler för att få till den där känslan du letar efter? Vi på Wood on Wall vill dock uppmuntra dig att vända blicken lite högre – och kolla upp i taket.

I taket finns ofta helt outnyttjad potential, som faktiskt kan bli det som tar ditt rum till nästa nivå. Vad har detta att göra med Wood on Wall tänker du? Kanske trodde du att akustikpaneler eller designpaneler endast kan användas på väggar? Faktum är att de funkar minst lika bra i taket, både ur design- och ur ljudsynpunkt. Funderar du på takpanel i ditt kök, sovrum, vardagsrum, eller varför inte på ditt kontor, eller i konferensrummet – inga problem! I ditt innertak finns mycket outnyttjad yta att vara kreativ med, vilket ger dig en möjlighet att skapa atmosfärer som många annars kanske inte tror är möjliga.

takpanel-akustikpanel-wood-on-wall

Vid takbyte – vad bör du tänka på när det kommer till panel och tak?

Det första många tänker på när de ska renovera sina innertak är kanske gips. Gips kan vara bra för att ge ett stilrent och jämnt intryck, dessutom är det ett billigt alternativ i jämförelse med många andra byggmaterial. Nackdelen med gips kan å andra sidan vara att känslan i rummet kan bli lite kal och opersonlig. Detta eftersom många ofta spacklar taket helt slätt och sedan målar det i en kritvit färg. Alla vet att trä är dyrare än gips, men frågan är vad som egentligen är mest hållbart i längden. Träpaneler har faktiskt en mycket längre livslängd än vad ett gipstak har, vilket gör att en investering i en panel för tak blir en långsiktig en. Ett plus i kanten är också att takpanelen skapar ett karaktäristiskt och levande utseende. En investering i akustikpaneler kan därför vara värt det, inte minst i längden.

Innertak klätt i panel – en flexibel lösning

Med hjälp av akustikpaneler från Wood on Wall kan du ge dina rum rätt förutsättningar eftersom en akustikpanel inte minst främjar god akustik, men också är väldigt snygg att titta på. Dessutom har du med takpanel möjlighet att dölja saker i innertaket som inte kan döljas med gips. Till exempel kan du vid montering av belysning dölja fula sladdar och uttag. Dessutom kan du i större utsträckning också dölja rör kopplat till ventilation eller andra system som tillhör fastigheten. Med andra ord behöver man inte ha den släthet och ljus som finns i gipset för att skapa ett rogivande och behagligt rum. Det är minst lika lätt, och egentligen mycket snyggare, med takpanel.

Se monteringsinstruktioner här.

takpanel-akustikpanel-wood-on-wall-1

Montering av panel i tak

Att montera akustikpanel i ditt innertak är inte svårt eftersom det är enkelt att kapa takpanelerna till de storlekar du behöver och vill ha. Men om du skulle välja att montera i taket är det viktigt att ha med sig ett par saker i tankarna innan du börjar. Exempelvis är det viktigt med ett bra underlag. Fundera på om ditt nuvarande tak passar att montera direkt på, eller om förberedelser behövs. Fundera också på hur belysningen ska vara planerad innan montering. Då är det viktigt både att tänka på hur traditionell belysning i form av taklampor ska fungera och var de ska sitta, men också på om du vill ha LED-belysning som förstärker effekten av din akustikpanel och ditt tak. Det är dessutom viktigt att lämna utrymme för avslutningslister så att taket får en skarp och stilren look mot rummets alla kanter och hörn.

Panel för tak – bra för mycket

För att sammanfatta: mattor, gardiner och tavlor är alla bra sätt att sätta din stil på ett rum eller lokal, samt för att skapa en mer behaglig ljudvolym. Men när det inte räcker hela vägen är akustikpanelen ett utmärkt komplement som dessutom en riktigt snygg inredningsdetalj i sig själv. Välj mellan ljusa paneler i vit, gråbrun eller ljuslack, alternativt någon av våra mörka oljade, grå-, svartbrun- eller svartlackerade paneler. Oavsett vad som passar ditt hem, ditt kontor, eller annan plats du väljer att montera dina akustikpaneler på garanterar vi riktigt bra akustik och en härlig mysfaktor. Så nästa gång du står i ett rum du hade velat förändra, kom ihåg att titta upp och tänk – ”är taket kanske det som kommer ta mitt rum till nästa nivå?”.