Akustikpanel i offentliga miljöer

Du känner så klart igen de klassiska ljuden av att befinna dig på en restaurang. Människor runtom dig klingar i glas, skrapar bestick mot tallrikar, pratar högt eller skrattar. Ljud från köket och serveringspersonal vid beställningar och administration. En restaurangupplevelse vill man ofta ska kännas privat, men samtidigt vill man som gäst inte känna sig ensam. Närvaron från andra människor är med andra ord viktig men får inte ta över. Du känner säkert igen att närvaron och sorlet av andra människor runt om dig blir lite för mycket, vilket kan bli stressande och uttröttande. Andra gånger kan sorlet runt dig och ditt sällskap dock snarare kännas skönt. Vad är det då som gör att det ibland känns jobbigt, men ibland faktiskt känns ganska trevligt? Svaret är akustiken. En akustikpanel från Wood on Wall kan hjälpa dig uppnå den sköna miljö du vill ha under din restaurangupplevelse. En panel inomhus kan vara det som gör att middagsgästen verkligen kan njuta av mat, dryck och sällskap – och dessutom vill komma tillbaka.

 

Skruva ner volymen, förstärk matupplevelsen

En panel inomhus gör nytta genom att dämpa icke önskvärt ljud såsom skrammel, buller och stök. Samtidigt som den dämpar oväsen förstärker den de trevliga ljud som man faktiskt vill ha under sin middagsupplevelse. På restaurang skapar akustikpanelerna en lugn miljö, i och med att bruset dämpas, samtidigt förblir restaurangmiljön livlig på ett skönt sätt. Konversationer och skratt som i andra miljöer kan kännas obehagligt högljudda blir genom en akustikpanel bara trevliga, utan att kännas inkräktande på det egna samtalet. På så sätt kan alla restauranggäster uppleva riktigt behagliga och trivsamma middagar.

Balans mellan akustik och estetik

Vi på Wood on Wall vet att problem med akustiken inte längre behöver lösas med tyger och material såsom det som finns i mattor, gardiner och möbler. Som restaurangägare ska man inte behöva begränsa sina val av detaljer och möbler bara för att få till en bra ljudnivå. Du behöver med andra ord inte tulla på estetiken för att få till akustiken. Vi på Wood on Wall anser att en rymlig och minimalistisk restauranglokal ska vara möjligt utan att där ligger kvar en obehaglig, tom efterklang när personal och gäster är där. Den perfekta balansen mellan utseende och känsla vid användning av en akustikpanel i trä från Wood on Wall gör att både ögon och öron kan få känna harmoni. På så sätt kan måltidsupplevelsen och trevligt sällskap få ligga i fokus.

Skapa skönare restaurangupplevelser

En panel är ju så klart inte bara till för att förbättra akustiken, den är också grymt snygg. En panel inomhus hjälper dig med andra ord inte bara att skapa en behaglig atmosfär för ljud, det skapar också en riktigt bra estetik. För att en restaurang ska få exakt den känslan man vill, kan man välja mellan panel av olika träslag och behandling. Dessutom kan man välja färg på filt. Det finns hela arton varianter av akustikpanel. Träslag som ek, ask, valnöt eller teak kan naturligt oljade eller dressade i olika typer av lack skapar en estetik som passar både meny och önskad vibe. Dessutom kan man förändra hela intrycket av panelen genom färgen på filt som finns i svart, mörkgrå och ljusgrå. Allt för att du ska kunna förvandla ett rum till precis det du vill. En panel inomhus från Wood on Wall skapar den där perfekta balansen mellan känsla och utseende.

 

Förstärk stil och image med panel inomhus

Mixat med annan inredning och detaljer kan man med en akustikpanel i trä förvandla ett rum till precis den stil som passar restaurangen. Exempelvis kan man med hjälp av en akustikpanel skapa en minimalistisk och avskalad estetik, dels genom färgen på panelen, men också genom att kombinera panel med inredning i dova och sobra färger. Vill du istället uppnå en mer rustik eller lantlig stil kan du med en naturfärgad akustikpanel och möbler i skinn eller massivt trä uppnå precis det. Valmöjligheterna är oändliga, men akustiken och estetiken står kvar varje gång. Den sanna kvalitetsprodukten, akustikpanel, handgjord i Helsingborg kommer skina igenom varje gång, oavsett stil. Wood on Walls akustikpaneler i trä levereras ytbehandlade och klara, redo för montering.

 

Ljusa akustikpaneler
Ljuslackad ek
Gråbrunlackad ek
Vitlackad ek
Vitlackad ask


Mörka akustikpaneler
Oljad valnöt
Oljad teak
Oljad ek
Grålackad ek
Svartbrunlackad ek
Svartlackad ek

 

Lyft restaurangen till nästa nivå med en akustikpanel i trä

Vid det här laget har du nog förstått att en akustikpanel kan vara det som lyfter en restaurang till nästa nivå gällande såväl akustik som estetik. Med en träpanel inomhus skapas en härlig atmosfär både för ögon och öron. Människorna runtom dig på en restaurang ska vara en del av upplevelsen, och ska kunna samverka utan att störa varandra. Våra paneler är det självklara valet om du verkligen vill att kockar och serveringspersonal ska få chansen att visa sina färdigheter och skina.