Sätt upp din akustikpanel, eller designpanel, med självförtroende och kunskapen från inredningsdesigners.

Det är det roligaste med att inreda. När känslan av rummet sitter perfekt, klockrent, som handen i handsken. Men det är svårt att säga vad det är som gör att något inte känns helt rätt, eller inte helt perfekt. Det bara känns, liksom. Den känslan är tråkig när du har beställt dina akustikpaneler eller designpanel och står där utan den där känslan.

Men det är inget att låta självförtroendet hänga på, och något vi finns här för att hjälpa dig med. Professionella inredningsdesigners möter samma problem, även om mer sällan tack vare kunskap. Så låt oss presentera en del av den kunskapen — de sju designprinciperna som skapar rum lika behagliga att se som att vara i.

Balans

Balans innebär att skapa visuell harmoni i rummet genom jämn fördelning, som ger en behaglig jämvikt i ditt rum. Det finns tre sorters balans i inredningsdesign:

Symmetriska balans

Den traditionella typen som många menar när de säger "balans". Detaljer och placering speglas och tilltalar hjärnans sökande efter mönster.

Asymmetrisk balans

Asymmetrisk balans skapar dynamik genom enstaka element, i en annars symmetrisk design. Balansen uppnås genom jämnstora dimensioner i elementen, men behåller känslan av ett levande rum.

Radiell balans

Radiell balans lyfter ett huvudnummer i rummet. Föremål placeras runt ett huvudobjekt, till exempel ett matbord eller ljuskrona. Även den sorts balans som skapar fokus, den sjätte principen.

Skapa balans i ditt vardagsrum med akustikpanel eller designpanel

Symmetrisk balans: Täck en vägg från kant till kant i rummet av akustikpanel eller designpanel.

Asymmetrisk balans: Gör en mindre sektion med våra paneler. Gärna med trä som kontrasterar mot rummet.

Radiell balans: Rama in din TV i vardagsrummet med en TV-vägg av paneler från Wood on Wall.

akustikpanel-designpanel

Enhetlighet

Enhetsprincipen är för att skapa harmoni bland de element som används i rummet. När element är noggrant kurerade känner man att de går ihop fint, och både våra akustikpaneler och designpaneler är gjorda i flera utförande för att passa in. Det finns två primära sätt att skapa enhetliga rum:

Färger, mönster eller texturer

Möbler med tydlig trätextur? Skapa enhet med en vägg av akustikpanel med oljad finish. Mörka detaljer i din inredning? Välj en av våra mörkare träslag, som valnöt eller teak.

Avstånd, upprepning och spegling

Den jämna stilen i våra designpaneler är lätta att spegla, och du får det nästan lite på köpet med våra akustikpaneler. Identiska träribbor i jämna avstånd.

Rytm

Den mänskliga hjärnan älskar logik och förväntade mönster. Rytm skapar upprepning och kontrast i ett rum, för att göra det intressant men behagligt förväntat för hjärnan.


Det finns många sätt att skapa rytm, och ett populärt sätt är att alternera. Tänk som rytmen i trummor, där ett element är baskaggen och ett är virveltrumman.

Skapa rytm i ditt vardagsrum med akustikpanel eller designpanel

Ta exempelvis elektroniken i ditt vardagsrum och vår akustikpanel som två element. Genom att skapa ett rytmiskt mönster mellan elektroniken och det organiska träet får du ett rum i harmoni. Dessutom ett med fantastisk akustik.

Fokus

Fokusprincipen understryker att varje rum behöver ett centralt element som mittpunkt. De andra föremålen är till för att betona det, så att mittpunkten behållet fokus.

Skapa fokus i ditt vardagsrum med akustikpanel eller designpanel

Vår akustikpanel är en populär mittpunkt i form av en accentvägg, sänggavel eller TV-vägg. Men det kan såklart också vara en stor möbel som en flygel, ett konstverk eller vad du vill lyfta fram i rummet - där en designpanel kan rama in den för fokus.

Kontrast

Kontrast i inredning skapas av att kombinera två eller flera olika visuella element. Att skapa kontrast görs ofta med en eller flera av färg, form och avstånd.

Skapa kontrast i ditt vardagsrum med akustikpanel eller designpanel

Färg: Prova en svartlackad designpanel som vägg i ett rum som går i vitt, för att skapa både kontrast och en mittpunkt i rummet.

Form: En accentvägg av akustikpanel med rektangulära träribbor kontrasterar utmärkt mot en rund spegel, till exempel.

Avstånd: Du kan fylla en annars tom alkov med våra akustikpaneler, eller bygga en skiljevägg av desingpanel för att skapa avstånd.

Skalenlighet

Storlek och dimension på föremål i ett rum bör ha en proportionell relation, så att de inte ser malplacerade ut. Stora rum med små möbler, eller vice versa, ser sällan bra ut.

Skapa skalenlighet i ditt vardagsrum med akustikpanel eller designpanel

Jobba med det gyllene snittet, behaget av skalenlighet i siffror, när du väljer hur stor del av rummet som ska bära akustikpanel eller designpanel. För att enklast förstå det gyllene snittet, se hur det kan användas tillsammans med våra paneler:

akustikpanel-designpanel

Detaljer

När det kommer till detaljer är ingenting för litet eller för oviktigt att uppmärksamma. Allt från broderier till skåphandtag tillför i din design, och tar bra inredningsdesign till fantastisk inredningsdesign.

Skapa detaljer i ditt vardagsrum med akustikpanel eller designpanel

En detalj som vi erbjuder tillsammans med våra akustikpaneler är LED-belysningen som lätt fästs innanför ribborna. Ett lika enkelt som snabbt sätt att lyfta en accentvägg eller sänggavel till något anmärkningsvärt.

Söker du mer inspiration? Välkommen till The Woodlands.

Våra väggar sträcker sig från golv till tak, från norr till söder. Nu kan du låta Wood on Wall sträcka sig till din inkorg också. Välkommen till vår skogsglänta för vår innersta cirkel - The Woodlands.