Sätt upp din akustikpanel med sju stilrena tips från inredningsdesigners.


Inredning kan vara det roligaste som finns. När känslan av rummet sitter perfekt, klockrent, som handen i handsken. Men ibland fastnar vi och vet inte riktigt hur vi ska få till den där perfekta känslan. Du vet precis vilken känsla vi menar - 'mitt-vardagsrum-i-ett-inredningsmagasin-känsla'.

Så låt inte inredningspressen sätta käppar i hjulen. Professionella inredningsdesigners möter samma problem, även om mer sällan tack vare kunskap. Så låt oss presentera en del av den kunskapen — de sju designprinciperna som skapar rum lika behagliga att se som att vara i.


Tips 1 - Balans


Balans innebär att skapa visuell harmoni i rummet genom jämn fördelning, som ger en behaglig jämvikt i ditt rum. Det finns tre sorters balans i inredningsdesign:


Symmetrisk balans


Den traditionella typen som många menar när de säger "balans". När man delar ett rum på mitten och låter ena halvan speglas av den andra. Med din akustikpanel: Täck en vägg från kant till kant i rummet av akustikpanel eller designpanel.


Wood on wall - inredningstips - symmetrisk balans

Asymmetrisk balans

Asymmetrisk balans är såklart motsatsen till symmetrisk. Här gäller det att bryta av det uppstyrt spegelvända. Att bryta av med något och placera det i motsatt håll.


Med din akustikpanel: Gör en mindre sektion med våra paneler. Gärna med trä som kontrasterar mot rummet.

Wood on wall - inredningstips - asymmetrisk balans
 

Radiell balans

Radiell balans lyfter ett huvudnummer i rummet. Föremål placeras runt ett huvudobjekt, till exempel ett matbord eller ljuskrona. Även den sorts balans som skapar fokus.

Wood on wall - Inredningstips - radiell balans


Tips 2 - Harmoni

Att skapa harmoni är att skapa enhetlighet bland de saker och ting som används i rummet. Det finns två huvudsakliga sätt att skapa harmoniska rum:

Färger, mönster eller texturer

Har du möbler med tydlig trätextur? Skapa harmoni med en vägg av akustikpanel med oljad finish. Har du en möbel med starkt tryck på? Välj något enfärgat i en lugnare färg för att balansera. Mörka detaljer i din inredning? Välj en av våra mörkare träslag, som valnöt eller teak som utökar och harmoniserar intrycket av något som i sin ensamhet blir för starkt.


Wood on wall - Inredningstips - färger och mönster

Skapa harmoni i ditt vardagsrum med akustikpanel:
Den jämna stilen i våra designpaneler är lätta att spegla, och du får det nästan lite på köpet med våra akustikpaneler. Identiska träribbor i jämna avstånd skapar balans för ögat.


Wood on wall - Inredningstips - harmoni

Rytm

Den mänskliga hjärnan älskar logik och förväntade mönster. Rytm skapar upprepning och kontrast i ett rum, för att göra det intressant men behagligt förväntat för hjärnan.

Det finns många sätt att skapa rytm, och ett populärt sätt är att alternera. Placera något upp bredvid något som går ner. Lite som en hjärtrytm.

Skapa rytm i ditt vardagsrum med akustikpanel:
Ta exempelvis en kamin i ditt vardagsrum och vår akustikpanel som två element. Genom att skapa ett rytmiskt mönster mellan kamin och det organiska träet får du ett rum i harmoni. Dessutom ett med fantastisk akustik.

Wood on wall - Inredningstips - rytm

Tips 3 - Fokuspunkten


Fokusprincipen understryker att varje rum behöver ett centralt element som mittpunkt. De andra föremålen är till för att betona det, så att mittpunkten behåller fokuset.

Skapa fokus i ditt vardagsrum med akustikpanel:
Vår akustikpanel är en populär mittpunkt i form av en accentvägg, sänggavel eller TV-vägg. Men det kan såklart också vara en stor möbel som en skänk, ett konstverk, en kamin eller vad du vill lyfta fram i rummet - där en panel kan rama in den för fokus.
Wood on wall - Inredningstips - fokuspunkt

Tips 4 - Kontrast

Kontrast i inredning skapas av att kombinera två eller flera olika visuella element. Att skapa kontrast görs ofta med en eller flera av färg, form och avstånd.

Skapa kontrast i ditt vardagsrum med akustikpanel:
Våga bryta av med en mörk färg - testa vår svartlackade designpanel som vägg i ett rum som går i vitt, för att skapa både kontrast och en mittpunkt i rummet.
Wood on wall - Inredningstips - kontrast

Form

En accentvägg av akustikpanel med rektangulära träribbor kontrasterar utmärkt mot en säng, till exempel.

Wood on wall - Inredningstips - form

Avstånd

Du kan fylla en annars tom alkov med våra akustikpaneler, eller bygga en skiljevägg av panel för att skapa avstånd.

 Wood on wall - Inredningstips - avstånd

Tips 5 - Skala upp eller ner

Storlek och dimension på föremål i ett rum bör ha en proportionell relation, så att de inte ser malplacerade ut. Stora rum med små möbler, eller vice versa, ser sällan bra ut. Sitter man fast med sina oproportionella möbler kan man ändå se till att de står kompletterande till varandra - en liten pall ställs tillhörande en stor fåtölj exempelvis - istället för att bara placera lika stora möbler bredvid varandra.

Skapa skalenlighet i ditt vardagsrum med akustikpanel:
Jobba med det gyllene snittet, behaget av skalenlighet i siffror, när du väljer hur stor del av rummet som ska bära akustikpanelen. För att enklast förstå det gyllene snittet, se hur det kan användas tillsammans med våra paneler.
Wood on wall - Inredningstips - Det gyllene snittet
 

Tips 6 - Detaljer, detaljer, detaljer!


När det kommer till detaljer är ingenting för litet eller för oviktigt att uppmärksamma. Allt från broderier till skåpshandtag tillför i din design, och tar bra inredningsdesign till fantastisk inredningsdesign.Är du rädd att det ska upplevas plottrigt med för mycket detaljer? Tillför lite i sänder och övertänk inte. Känns det rätt - är det rätt. När det kommer till detaljer är det din smak och tro på vad som är snyggt som avgör - Tro på det du gillar, så går det hem.
Wood on wall - Inredningstips - detaljer
Skapa detaljer i ditt vardagsrum med akustikpanel:
En detalj som vi erbjuder tillsammans med våra akustikpaneler är LED-belysningen som lätt fästs innanför ribborna. Ett lika enkelt som snabbt sätt att lyfta en accentvägg eller sänggavel till något anmärkningsvärt.
Wood on wall - Inredningstips - små detaljer accentvägg


Tips 7 - ännu fler tips?

Fler tips när tipsen är slut? Välkommen till The Woodlands.

Våra väggar sträcker sig från golv till tak, från norr till söder. Här får du inte bara tips på inredning och smarta lösningar - utan också rabattkoder. Välkommen till vår skogsglänta för vår innersta cirkel - The Woodlands.