Följ med Wood on Wall hem på intervju hos Anela Tahirovic, också kallad Arkihem på Instagram.


Vem är du - Kan du berätta lite om dig själv?

Mitt namn är Anela Tahirovic och jag har jobbat som arkitekt i snart 10 år. Jag bor tillsammans med min man och våra tre pojkar i huset som vi själva ritade och byggde för några år sen. Vi trivs fantastiskt bra här på den skånska landsbygden. Det är något alldeles särskilt att rita ett hus och hem åt sig själv och sin familj.
Med mitt stora intresse för inredning och design har jag under senare år försökt inspirera andra till att göra kloka val genom mitt Instagramkontot @arkihem, dels i processen med att planera och designa sitt hus, dels i skedet med att inreda hemmet.


Hur gick tankarna när ni ritade huset?

Vi ville skapa en stor gemensam yta där vi kunde umgås med våra barn, vänner och familj. Vi satsade många kvadratmeter och la stor omsorg på de sociala ytorna där kök, matsal och vardagsrum vävs samman till ett enda stort rum. Vi jobbade mycket med siktlinjer, dagsljusinsläpp samt kontakt med utsidan och det fina landskapet som omringar huset.


Vilken känsla är du ute efter i din inredning?


Jag präglas mycket av den plats jag bor på. Lugnet och naturen här ute är något jag värdesätter högt och behöver för att må bra. Därför har jag jobbat både med färg och material inspirerade från naturen för att skapa en lugn och ombonad känsla hemma, som samtidigt känns tidlös.


Akustikpaneler är en genomgående del av ditt vackra hem. Vad är det som drar dig till akustikpaneler?


Vi behöver en god ljudmiljö för att må bra. Våra hem kräver att vi jobbar medvetet med akustiken. Därför har vi valt att använda akustikpaneler i vårt hem. På så sätt skapar vi den där ombonade känslan som vi är ute efter, samtidigt som vi får en bättre ljudmiljö.


Vad ser du som den främsta fördelen med Wood on Walls akustikpaneler?


Vi var på jakt efter bra kvalitet och något som var lätt att montera. Vi tittade på många olika modeller och valde till slut akustikpaneler från Wood on Wall. De erbjöd den bästa kvalitet som vi kunde hitta och samtidigt en färdigbehandlad produkt som är lätt att jobba med. Dessutom värnar de om miljön, bl a genom att akustikpanelerna är handtillverkade i Sverige och det planteras ett träd för varje order. Men viktigast av allt, de bidrar till bättre akustik i hemmet.


Vilket är ditt favoritrum där du inrett med panelerna?


Det är nästan omöjligt att välja ett. Vi har jobbat med akustikpanelerna medvetet, både som en dekorativ detalj och för att skapa en bättre ljudmiljö i hemmet. Vi har jobbat med panelerna på olika sätt i olika rum. I sovrummet har vi akustikpanel på en hel vägg bakom sängen, i hallen i en nisch vid garderoberna och i matsalen som inklädnad av vår öppna spis och platsbyggda hylla. Måste jag välja ett så är det nog matsalen och den öppna spisen som toppar som favorit.


Anela Tahirovic
2023022

 

Tack för att vi fick möjligheten att komma hem till dig Anela!