Enligt oss är riktigt vackra rum inspirerade av naturen. Möbler och dekorationer skapade av naturmaterial ger inte bara ett mindre ekologiskt fotavtryck än många andra material, utan bidrar också till en mer exklusiv och härlig känsla. Precis denna känsla eftersträvade vi när vi 2020 grundade Wood on Wall och började tillverka akustikpaneler som förhöjer design- och ljudupplevelsen i hem och på företag i hela Sverige och Europa.

Varför akustikpaneler?

Öppna planlösningar, hög takhöjd och hårda material är en stor del av den arkitektur och interiördesign som vi ser i moderna svenska rum idag. Många gånger är det en miljö som ger en härlig visuell känsla, däremot leder det mindre ofta till en bra ljudmiljö. Med det sagt behöver en ljuddämpande akustiklösning inte vara något som drar ner den öppna känslan i våra rum. Tvärtom kan den förhöja känslan och skapa ett ännu bättre rumsklimat. Våra akustikpaneler är framtagna för att ge den mest estetiskt tilltalande ribbväggen eller -taket du kan tänka dig, utan att tumma på funktionen.

Tillverkning av akustikpaneler

I jakten på att skapa perfektion har Wood on Wall blivit en av Sveriges ledande tillverkare av akustikpaneler. Vi levererar alltid produkter i premiumklass, som lever upp till höga förväntningar hos alla våra kunder. Akustikpanelerna tillverkas på en fukttålig, premium MDF som i ett rum klarar upp till 65 % i relativ luftfuktighet, vilket gör att produkten går fint att använda i badrumsmiljö utanför duschzon. Väl på MDFen är all fanér av A-klass som behandlas med olja eller lack som gör panelen mer slitstark och åldersbeständig.

akustikpanel-wood-on-wall

En miljövänlig panel

För oss är det inte bara viktigt att leverera en hållbar produkt ur designsynpunkt, vi vill också leverera en ekologiskt och socialt hållbar produkt. Därför använder vi enbart trä som kommer från hållbart skogsbruk, med hänsyn till miljö och människors arbetsförhållanden. Våra akustikpaneler består dock inte enbart av trä. Den filt som ligger inbäddad bakom Wood on Walls panelribbor tillverkas av återfunna PET-flaskor samt plast uppsamlad från våra världshav. Utan en akustikfilt bakom ribborna hade vi inte fått samma härliga ljuddämpande effekt.

Lägg en beställning – plantera ett träd

För oss är det viktigt att leverera en premiumprodukt, samtidigt som vi tar ansvar för vår planet. Detta gör vi dels genom våra materialval, men vi har även ett samarbete med organisationen Plantmore. Plantmore äger och förvaltar trädplantager i Baltikum. Varje gång någon lägger en order till oss på Wood on Wall planterar Plantmore ett nytt träd. På så sätt kan vi framtidssäkra träresurser för kommande generationer, samtidigt som vi binder CO2 i realtid. Vi ser naturen som vår inspirationskälla, samtidigt som vi hämtar material från den. Därför vill vi göra allt för att bevara den. En bonus är att även du vet att du gör en god gärning när du beställer dina akustikpaneler från Wood on Wall.

Funderar du på akustikpaneler?

Vi tillverkar akustikpaneler för hand i Helsingborg till såväl privatpersoner som företagskunder. Inget projekt är för stort eller för litet för oss. Vi jagar alltid perfektion för ditt projekt och erbjuder paneler av olika träslag med olika finish för att du ska kunna skapa den känsla du trivs bäst med. Ek är ett av de mest populära träslagen i Skandinavien på grund av dess hållbarhet och naturliga färg. De flesta av våra paneler är därför tillverkade av ek, men vi har också paneler i ask, valnöt och teak. Samtliga paneler, i olika träslag och med olika finish, finns att beställa hem som provbitar. Det viktigaste för oss är att du blir nöjd, så tveka inte på att höra av dig om du har frågor om våra produkter. Vi väntar spänt på att få se slutprodukten av ditt nästa projekt.